Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία του Βουλευτή Αττικής και υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στo Δημαρχείο του Ωρωπού και τις Δημόσιες Υπηρεσίες του Ωρωπού.


Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, περιόδευσε συνοδευόμενος από μέλη του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», στο Δημαρχείο του Ωρωπού, το ΙΚΑ και τα ιατρεία του, το Ταχυδρομείο, το Λιμεναρχείο, το Υποθηκοφυλάκειο, τη ΔΕΗ και το Αστυνομικό Τμήμα του Ωρωπού.
Στις συζητήσεις που είχε ο Βασίλης Οικονόμου με τους υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών και με τους πολίτες που ήθελαν να διεκπεραιώσουν τις προσωπικές τους υποθέσεις, κυριάρχησε η ανησυχία όλων για το τι μέλλει γενέσθαι με τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας αλλά και το πώς θα οργανωθούν οι νέες υπηρεσίες που μεταφέρονται πλέον από τις Νομαρχίες στους Δήμους.
Σε ότι αφορά τις κοινωνικές δομές η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» είναι ξεκάθαρη στις πολιτικές τις επιλογές. Στις σημερινές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες είναι αδιανόητο να μειωθεί το κοινωνικό κράτος, να καταργηθούν σημαντικές κοινωνικές δομές και να πληρώσουν οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για μια κρίση που δεν δημιούργησαν.
Σε ότι αφορά την διάρθρωση των νέων υπηρεσιών που μεταφέρονται στον Δήμο αυτή θα γίνει με βάση την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων και θα παρέχεται η δυνατότητα της μεγαλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης από τα δημοτικά καταστήματα σε κάθε χωριό και από τα ΚΕΠ. Δεν θα υπάρξει μεταφορά υπηρεσίας που ήδη λειτουργεί στον Δήμο του Ωρωπού ούτε μεταφορά υπηρεσιών από άλλη περιοχή στην έδρα του νέου Δήμου. Το στοίχημα είναι να εξυπηρετείται ο πολίτης διανύοντας όσο το δυνατόν μικρότερες αποστάσεις. Σε αυτή την λογική η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» είναι κάθετα αντίθετη στην συγκέντρωση όλων των δημοσίων υπηρεσιών στην έδρα του Δήμου, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε την ερήμωση όλων των άλλων χωριών που συναποτελούν πλέον τον Ωρωπό και ταυτόχρονα θα δημιουργούσε σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στην έδρα του Δήμου που δεν έχει αναπτυχθεί κατά τρόπο που να μπορεί να υποδέχεται καθημερινά τόσους πολίτες. Η ταλαιπωρία που θα προκληθεί θα είναι τεράστια και το τελικό κόστος πολύ μεγαλύτερο από ότι η διατήρηση των υπηρεσιών ως έχουν.
Αναφερόμενος ειδικά στα ιατρεία του ΙΚΑ ο Βασίλης Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κατασκευαστούν τα νέα κτίρια του ΙΚΑ φεύγοντας από τις ακατάλληλες σημερινές υποδομές ώστε αυτά να λειτουργούν άρτια, πλήρως στελεχωμένα και να παρέχουν αξιοπρεπείς και ποιοτικές υπηρεσίες στους χιλιάδες ασφαλισμένους του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.
 Τέλος ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, δεσμεύτηκε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση του καλύτερου δυνατού επιπέδου διαβίωσης για όλους τους κατοίκους. Θα προστατεύσουμε και θα ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος διατηρώντας τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και δημιουργώντας νέες όπου χρειάζεται. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την επέκταση του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου από τον Άγιο Στέφανο, θα δημιουργηθούν οι απαραίτητοι βιολογικοί καθαρισμοί για όλα τα χωριά και θα εξασφαλιστεί η ασφαλής υδροδότηση όλων των οικισμών. Βασικός στόχος είναι να ενισχυθούν με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του νέου Δήμου Ωρωπού, να οργανωθεί καλύτερα η διαδικασία εξυπηρέτησης του πολίτη και να φθάσει ο νέος Δήμος Ωρωπού σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο παροχής υπηρεσιών για το οποίο τόσο οι υπάλληλοι όσο και όλοι οι κάτοικοι θα είναι υπερήφανοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου