Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Άρθρο του Βασίλειου Λέκκα, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου (ΑΥΛΩΝΑΣ) με τον Συνδυασμό "Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό"

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΥΛΩΝΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1.                       Μουσείο ΖΥΓΟΜΑΛΑ λαϊκής τέχνης.
             Επαναλειτουργία της σχολής λαϊκής τέχνης που λειτούργησε για πρώτη και μοναδική φορά στο χώρο που είναι σήμερα το μουσείο, ΔΩΡΕΑ της αειμνήστου Λουκίας Αντ Ζυγομαλά.
2.                           Αξιοποίηση της κατοικίας, ΔΩΡΕΑ στο Δήμο από τον αείμνηστο Δημήτριο Ευαγ. Λιάκουρη, σε εκθεσιακό κέντρο παραδοσιακών στολών, γεωλογικού μουσείου και ηλεκτρονικής διαχείρισης δεδομένων.
3.                       Μελέτη και εφαρμογή σχεδίου δόμησης και διάνοιξη δρόμων στο Διαμετακομιστικό Κέντρο(Αποθήκες) και στη Βιομηχανική Περιοχή Αυλώνα (ΒΙ.Π.Α.). Υδροδότηση και φωτισμός. Πίνακες αναφοράς και τοποθεσίας των Βιομηχανιών και των Αποθηκών Αυλώνα.
4.                       Δενδροφύτευση ελεύθερων χώρων πλησίον κεντρικών δρόμων, ποταμών και χειμάρρων (ΑΣΩΠΟΥ- ΜΠΑΘΕΖΑΣ - κάι ΒΥΡΟΥ).
5.                       Πεζοδρόμια όπου είναι εφικτό κυρίως επί των κεντρικώνδρόμων που οδηγούν στα σχολεία και      το κέντρο.
6.                       Μισθωμένοι από το ΔΗΜΟ χώροι στάθμευσης πλησίον των Σχολείων- Εκκλησιών - Πλατειών και του Κέντρου.
7.                       Τα δεκαεπτά (17) ξωκλήσια του Αυλώνα με την συνεργασία Δήμου, Εκκλησίας, Συλλόγων και ομάδων κατοίκων είναι      δυνατόν να αξιοποιηθούν και να συντηρούνται μόνιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου