Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Είμαστε στο 2010 και ακόμα υπάρχουν δήμοι στην Αττική που δεν έχουν καθόλου αποχετευτικό δίκτυο αποδεικνύοντας ότι παραμένουμε σε ορισμένα θέματα υποδομών σε τριτοκοσμικό επίπεδο. Δυστυχώς ενώ θα μπορούσαν τα ζητήματα της αποχέτευσης και των βιολογικών καθαρισμών να έχουν δρομολογηθεί και σε μεγάλο βαθμό να έχουν επιλυθεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με την χρηματοδότηση τους από το Γ’ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ, υπήρξαν αναίτιες καθυστερήσεις και σημαντικά κονδύλια χάθηκαν λόγω και των κυβερνητικών χειρισμών από το 2004 και μετά. Ακόμα και σήμερα και παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καθορίσει ακόμα τον νέο αναπτυξιακό νόμο και πολλά από τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν απορροφούνται στερώντας την χώρα μας από απαραίτητα έργα υποδομών, θέσεις εργασίας, πόρους και βέβαια θετικούς συντελεστές ανάπτυξης.
Στα πλαίσια του Καλλικράτη και προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της απουσίας αποχετευτικού δικτύου, θα απαιτήσουμε την επίσπευση των διαδικασιών και θα ζητήσουμε την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου από τον Άγιο Στέφανο προς τον Δήμο του Ωρωπού ως πρώτο βήμα, ενώ θα προχωρήσουμε στην κατασκευή 2 ακόμα βιολογικών καθαρισμών που θα καλύπτουν το σύνολο του Δήμου.
Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου αποχέτευσης που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών στον Αυλώνα, τις Αφίδνες, τον Κάλαμο, το Καπανδρίτι, την Μαλακάσα, το Μαρκόπουλο, τα Νέα Παλάτια, το Πολυδένδρι, τη Σκάλα Ωρωπού, το Συκάμινο και τον Ωρωπό. Το απαραίτητο αυτό έργο πέραν των άλλων ωφελημάτων (προστασία υδροφόρου ορίζοντα) που θα προσφέρει στους δημότες του Ωρωπού θα συντελέσει και στην βελτίωση των οικογενειακών προϋπολογισμών καθώς θα απαλλάξει τους κατοίκους από ένα μεγάλο πάγιο έξοδο.
Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» έχει σκοπό να υλοποιήσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις και τα απαραίτητα έργα για τον Δήμο μας σεβόμενη απόλυτα τις επιστημονικές υποδείξεις για τις πλέον σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης θεμάτων όπως είναι και η διαχείριση των αποβλήτων. Για εμάς είναι προϋπόθεση ανάπτυξης η περιβαλλοντική ισορροπία και η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να βοηθήσει στην ανεύρεση λύσεων που σε μακροοικονομικό επίπεδο θα επιφέρουν και εξοικονόμηση πόρων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου