Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Άρθρο του Τρύφωνα Μπαρδάκα, υποψήφιου Συμβούλου για το Τοπικό Συμβούλιο της Σκάλας Ωρωπού, με τον συνδυασμό "Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό"

Αγαπητοί μου φίλοι και συνδημότες του Δήμου Ωρωπού,
Στη νέα κατά Καλλικράτη αυτοδιοικητική πραγματικότητα που λέγεται «Δήμος Ωρωπού» καταλαβαίνουμε ότι δεν νοείται ανάπτυξή του, αν δεν συνεργαστούν μεταξύ τους οι τοπικές κοινωνίες πάνω σε ένα κεντρικό σχεδιασμό που αφενός συμπεριλαμβάνει και αναδεικνύει τα τοπικά χαρακτηριστικά και συμφέροντα, αλλά και παρ’ όλα αυτά στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση και ανάπτυξη. Προϋπόθεση λοιπόν όλων είναι η ύπαρξη κεντρικού σχεδίου που θα πρέπει να περιγράφει με απλό μεν, περιεκτικό δε τρόπο το πώς και με ποια συγκεκριμένα βήματα μπορεί να επιτευχθεί το ποθούμενο αποτέλεσμα. Θα πρέπει να κατανέμει ρόλους και αρμοδιότητες σ’ αυτούς που θα αναλάβουν την εφαρμογή του σχεδίου και την επιτυχή πραγματοποίησή του, καθώς και να ορίζει τους κανόνες συνεργασίας μεταξύ τους. Θα πρέπει να διασφαλίζει ότι στη πορεία του χρόνου δεν θα μείνει κανείς στο περιθώριο, είτε αυτός λέγεται «τοπικό διαμέρισμα», είτε «κοινωνική ομάδα», είτε τέλος λέγεται «πολίτης».
Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα. Θέλει λεπτομερή οργάνωση και συγκρότηση, θέλει όρεξη για δουλειά και προθυμία για συνεργασία και θέλει τέλος συνεχή έλεγχο για να παραμείνει στο στόχο του που δεν είναι άλλος παρά ο ίδιος ο ΠΟΛΙΤΗΣ. Χρειάζεται διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες, έτσι ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και να εξασφαλισθεί η συμμετοχή του στη προσπάθεια (μέσα από τοπικούς συλλόγους, τοπικά δημοψηφίσματα, εθελοντικές ομάδες εργασίας κ.λ.π.). Δεν χωρούν εδώ «ατομικές προσπάθειες». Όποιος ή όποια έχει απώτερο σκοπό το ίδιον όφελος , όποιος λειτουργεί με πρόσχημα το κοινό συμφέρον αλλά με γνώμονα το προσωπικό όφελος, αυτός είναι «καρκίνωμα» και πρέπει είτε να αφαιρεθεί είτε να περιορισθεί, αλλιώς μοιραία θα οδηγήσει σε αποτυχία του όλου εγχειρήματος.
Τα προβλήματα που είναι και πολλά και επί σειρά ετών άλυτα, πρέπει να στοχοθετηθούν, να αναλυθούν και να αντιμετωπιστούν. Όλοι μαζί πρέπει να ενεργοποιηθούμε προς αυτή τη κατεύθυνση, να συμμετέχουμε στη κοινή προσπάθεια, να μη γίνουμε παράσιτα της κοινωνίας μας. Όχι μόνο δεν πρέπει να πιστεύουμε πως δεν έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη κοινωνία της οποίας είμαστε μέλη, αλλά αντίθετα είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε στη διαδικασία αλλαγής της. Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές στο έργο της ίδιας μας της ιστορίας και της ιστορίας του τόπου μας. Είναι ανάγκη και υποχρέωση να είμαστε οι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
Ας λάβει ο καθένας μας υπόψη του τα παραπάνω και ας αναλογισθεί το βάρος της απόφασής του για το ποιος θα είναι αύριο ο κεντρικός σχεδιαστής και διαχειριστής και το πώς θα καθορίσει αυτός το μέλλον μας, το μέλλον του τόπου μας , το μέλλον των παιδιών μας.
Προσωπικά, στη προσπάθειά μου να επιλέξω το ποιος είναι ο ικανότερος να σηκώσει πάνω του το βάρος της ευθύνης για το μέλλον του τόπου μας, οι επιλογές μου ήταν περιοριστικά λίγες, οι εξής μία : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Με αλέκιαστη προσωπικότητα, κύρος, ήθος και άρτιο πρόγραμμα, μας ζητά την εμπιστοσύνη και την εντολή μας ώστε να ηγηθεί του αγώνα που θα καθορίσει το μέλλον μας στα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Μας ζητά τη συνεργασία μας στο δύσκολο εγχείρημα που λέγεται Καλλικρατικός Δήμος Ωρωπού.
Επειδή πραγματικά όπως λέει και το γνωστό τραγούδι «φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα» αποφάσισα  να ενώσω τις δυνάμεις μου και να υποστηρίξω το πρόγραμμα δράσης της «Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό» του Βασίλη Οικονόμου, αλλά και να σταθώ κριτής εκ των έσω, της μη ορθής εφαρμογής του.
Σας απευθύνω λοιπόν πρόσκληση να υποστηρίξετε με τη ψήφο σας το συνδυασμό μας «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», αλλά και πρόκληση να γίνετε οι καθημερινοί μας κριτές ώστε κανείς να μην παρεκκλίνει στο ελάχιστο από τις βασικές προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Ζητώ τη βοήθεια και συμμετοχή όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή του τόπου μας και του Ελληνικού κράτους γενικότερα για να βγάλουμε τον Ωρωπό από την αφάνεια και να τον καταστήσουμε ένα Δήμο ΠΡΟΤΥΠΟ για τα ελληνικά δεδομένα, όχι μόνο για μας αλλά πολύ περισσότερο για να τον παραδώσουμε υπερήφανοι σαν πολύτιμη κληρονομιά στα παιδιά μας, στους αυριανούς πολίτες αυτού του Δήμου.
Με πλήρη επίγνωση και συναίσθηση των ευθυνών μου
Τρύφων Δημ. Μπαρδάκας
Υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Σκάλας  Ωρωπού
Με τη «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό»
 με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου