Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Άρθρο του Οικονομίδη Νικόλαου, υποψήφιου Συμβούλου για το Τοπικό Συμβούλιο Αυλώνα με τον Συνδυασμό "Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό"

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΥΛΩΝΟΣ

Νέοι που διψούν για μάθηση και πρόοδο, που προσφέρουν οικιοθελώς έργο.
Η Ελλάδα έχει επιφανείς επιστήμονες, διψασμένους για μόρφωση νέους και γονείς, οι οποίοι επιθυμούν να ιδούν τα παιδιά τους σε ανώτερα μορφωτικά ιδρύματα. Προ πάντων χρηστούς ανθρώπους. Το σύνολο των νέων που θέλει πραγματικά να επιτύχει στην ζωή του, αγωνίζεται για το καλύτερο, το ανώτερο, την αρετή… Οι νέοι έχουν μονίμως όνειρα… και προχωρούν μοχθώντας για ένα βελτιωμένο αύριο.

Η σημερινή Νεολαία είναι καλή, δραστήρια, σύγχρονη, νηφάλια, ειρηνική και προοδευτική.
Δεν είναι εκείνη η Νεολαία, η οποία επηρεάζεται εύκολα από εξωτερικούς λανθασμένους παράγοντες.
Ίσως μερικοί προσπαθούν να της αλλάξουν τα μυαλά παρεμβαίνοντας και επιβάλλοντας αυταρχικά το «πιστεύω» τους και τις δικές τους κοινωνικές ή πολιτικές απόψεις, για να ενεργούν άθλια και άτσαλα σε μια τροχήλατη άμαξα, που παράγει θορύβους και συγχύσεις.
Μπορεί να ξεφύγει σήμερα η Νεολαία μας από τα πλαίσια της ηρεμία. Αυτό δεν είναι όμως ο κανόνας.
Οι νέοι τηρούν τους κανόνες της ελευθερίας και της ειρήνης. Η ελευθερία του ανθρώπου είναι χάρισμα του Θεού προς τον ίδιο τον άνθρωπο.
Ίσως να ξεφεύγει κατά τι η Νεολαία της εποχής μας από τις απηρχαιωμένες απόψεις,  οι οποίες ανήκουν πλέον σε κάποιες εποχές του παρελθόντος.
Όμως βλέπει σήμερα τις εξελίξεις του κοινωνικού βίου, σκέπτεται το μέλλον της, την διαπαιδαγώγησή της, την σταδιοδρομία της, ακόμη πιο καθαρά απ΄όλα, τις καταστάσεις που δημιουργούνται στην καθημερινότητα…
Οι νέοι της σημερινής γενεάς έχουν το θάρρος της γνώμης τους . Εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα και δημοκρατικά, ασχέτως, εάν αυτό δεν ικανοποιεί «μερικούς ολίγους…».

Εκ των πραγμάτων υποχρεούμεθα να πούμε ότι ανάμεσα στην καλή και ξύπνια σημερινή Νεολαία συγκαταλέγονται και μερικά νέα παλληκάρι-μαθητές και φοιτητές-, που βοηθούν, συμμετέχουν ενεργά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αυλώνος Αττικής και διαπρέπουν στις σπουδές τους.
Απ΄αυτούς τους νέους μας γνωστοποίησαν τα εξής:
O Γώγος Πασχάλης, είναι φοιτητής στο δεύτερο έτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Όταν έχει ελεύθερο χρόνο ασχολείται με την μουσική και την κιθάρα του.
Ο Γώγος Κωνσταντίνος, είναι φοιτητής στο τέταρτο έτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με την μουσική και παίζει μπουζούκι.
Ο Σιδέρης Δημήτριος, είναι μαθητής της δευτέρας τάξεως Λυκείου, παίζει κρουστά μουσικά όργανα.
Ο Φασουλής Αθανάσιος, είναι μαθητής της δευτέρας Γυμνασίου και παίζει παραδοσιακό τύμπανο (τουμπερλέκι)
Ο Τσάδαρης Παναγιώτης, είναι μαθητής της δευτέρας Γυμνασίου. Περνά τις ελεύθερες ώρες του αφοσιωμένος στην τέχνη των ήχων.
Ο Λιάτης Θεοφάνης εχρημάτισε «Έφηβος Βουλευτής 2007-2008», της περιφέρειας Αττικής. Το θέμα που ανάπτυξε αφορούσε την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία χρειάζεται μεταρρύθμιση…

Αξίζει θεωρούμε να τονίσουμε στο σύντομο αυτό σημείωμά μας, για τους νέους του Αυλώνος, πόσον ενθουσιώδεις οφείλουν να αισθάνονται οι ίδιοι, οι γονείς τους πόσο χαρούμενοι, και πόσο ευτυχείς οι διδάσκαλοί τους, διότι βλέπουν αυτή τη διάκριση των παιδιών.
Αλλά, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούν εδώ τα προτερήματα των νέων μας.
Παραδείγματος χάριν εργατικότητα, προσπάθεια, αναζήτηση του ανώτερου, προσπάθεια για υψηλή μελέτη, αξιοποίηση του χρόνου σε έργα ανώτερα και ιδιαίτερα, πραγμάτωση στόχων.
Τα παιδιά αυτά, επειδή έχουμε ιδίαν αντίληψη των ικανοτήτων τους, πολλάκις στερούνται και μερικών νεανικών απολαύσεων, για να αθληθούν στον στίβο της μαθήσεως, της επιστήμης και της προόδου.
Ο αθλητής, για να λάβει το έπαθλο, στερείται πολλά, έτσι και οι νέοι, αγωνίζονται με αυταπάρνηση, προκειμένου να κατακτήσουν την γνώση.
Γι΄ αυτό τους απονέμεται η αναγνώριση και γι΄αυτό καθίστανται παραδείγματα προς μίμηση.
Κάνουν αγώνα ιερό!!!

Είναι γεγονός ότι η πολιτεία άφησε έρμαιο των καφετεριών την Νεολαία.
Η Νεολαία θέλει οράματα και ιδανικά, τα οποία θα της δώσει το ίδιο το Κράτος.
Οι σημερινοί νέοι πρέπει  με αποφασιστικότητα να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Δεν πρέπει να είναι τα θύματα και οι θύτες.
Η αξιολόγηση σήμερα δεν παρουσιάζει αντικειμενικότητα μα ούτε και υπάρχει.
Ο σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων μέσα στην κοινωνία που ζούμε έχει παραμερισθεί.
Γι΄αυτό τον λόγο πρέπει να γίνει επισήμανση λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος, ώστε να τολμηθεί άμεσα η χάραξη πορείας για ένα καλύτερο και αξιόλογο μέλλον.
Η αποφασιστικότητα και το θάρρος των νέων, θα βοηθήσει στην επίτευξη των σκοπών των με στόχο μια σταθερή σταδιοδρομία και ένα εποικοδομητικό αύριο.
Οι προχειρότητες και οι αδυναμίες που χαρακτηρίζουν ένα κοινωνικό σύνολο πρέπει να περιθωριοποιηθούν.
Πρέπει να ακολουθηθεί και να εφαρμοσθεί η προοδευτική και καλή διάθεση κάθε ατόμου, με γνώμονα την σταθερότητα και τις γερές δομές του ιστού μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου