Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία του Βουλευτή Αττικής και υποψηφίου Δημάρχου Ωρωπού, Βασίλη Οικονόμου, στην κοινότητα Καπανδριτίου, στο Δασαρχείο, το Ειρηνοδικείο, την Πολεοδομία, το Υποθυκοφυλάκειο και το Ταχυδρομείο Καπανδριτίου


Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, περιόδευσε συνοδευόμενος από μέλη του Συνδυασμού «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό», στην κοινότητα Καπανδριτίου, στο Δασαρχείο, το Ειρηνοδικείο, την Πολεοδομία, το Υποθηκοφυλάκειο και το Ταχυδρομείο Καπανδριτίου.
Ο Βασίλης Οικονόμου συζητώντας με τους κατοίκους που βρισκόταν στις δημόσιες υπηρεσίες για να διεκπεραιώσουν προσωπικές τους υποθέσεις  αλλά και με τους υπαλλήλους που είναι τοποθετημένοι και επιφορτισμένοι με το έργο της εξυπηρέτησης των κατοίκων τόνισε ότι δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να βάλουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα 11 χωριά. Αγωνίζονται για να χωρίσουν τον Δήμο στο αναπτυσσόμενο παραλιακό κομμάτι, όπου θα συγκεντρώσουν και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και στο υποανάπτυκτο ορεινό κομμάτι από όπου θα φύγουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και όπου θα επέλθει η ερήμωση εάν τελικά επικρατήσει η λογική τους. Για τη «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» δεν υπάρχουν τέτοια καταστροφικά ψευτοδιλήμματα που θα οδηγήσουν σε κοινωνικές συγκρούσεις, σε άνευ λόγου αντιδικίες και το μόνο αποτέλεσμα που μπορούν να έχουν θα είναι η οπισθοδρόμηση και η στασιμότητα. Είναι δυνατή η ισόρροπη ανάπτυξη, είναι βέβαιο ότι μαζί με την παραλία μπορεί και πρέπει να αναδειχτεί και να αξιοποιηθεί το βουνό και η Λίμνη του Μαραθώνα.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού δεσμεύτηκε ότι οι δημόσιες υπηρεσίες που ήδη λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των κατοίκων θα παραμείνουν στο Καπανδρίτι και παράλληλα θα αναπτυχθούν σε κάθε χωριό υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν την καθημερινότητα του πολίτη και θα παρέχουν και κοινωνικές υπηρεσίες. ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι και Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη θα υπάρχουν σε κάθε ένα από τα 11 χωριά. Αναπτυξιακά προγράμματα και δράσεις θα υλοποιηθούν σε κάθε ένα από τα 11 χωριά και όχι μόνο στην έδρα του Δήμου Ωρωπού. Λεφτά υπάρχουν παρά τις περικοπές του Μνημονίου, αρκεί κάποιος να ξέρει που, πώς και πότε θα τα διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, των απαραίτητων υποδομών (πχ αποχέτευση, ύδρευση), την επένδυση στον πολιτισμό και την ιστορία μας. Η «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» δεσμεύεται ότι δεν θα επιτρέψει να ερημώσει κανένα από τα 11 χωριά αλλά αντίθετα όλα θα αναπτυχθούν με ίσους όρους ενώ σημείο αναφοράς και εξυπηρέτησης των πολιτών θα παραμείνουν τα κοινοτικά καταστήματα που ήδη υπάρχουν. Αυτό που θα αλλάξει είναι η αναπτυξιακή πορεία του νέου Δήμου και η επένδυση στο κοινωνικό κράτος. «Ο νέος Δήμος του Ωρωπού θα γίνει ο κοινωνικός θύλακας προστασίας των κατοίκων με δομές και υπηρεσίες και στα 11 χωριά και ταυτόχρονα θα γίνει η δύναμη απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας με στόχο την ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη, χωρίς εδαφικούς διαχωρισμούς, χωρίς χωριά 2 ταχυτήτων και με δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου σε όλους τους κατοίκους. Το Δασαρχείο, το Ειρηνοδικείο, η Πολεοδομία, το Υποθηκοφυλάκειο και το Ταχυδρομείο θα παραμείνουν στο Καπανδρίτι διότι εξυπηρετούν τους κατοίκους και η μεταφορά όλων των υπηρεσιών στην έδρα του Δήμου όπως κάποιοι ονειρεύονται δεν θα γίνει για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό δεν εξυπηρετεί και θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα δήθεν θα λύσει. Ο νέος Δήμος του Ωρωπού δεν θα γίνει λάφυρο κανενός. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εξυπηρετήσει τα μικροσυμφέροντά του σε βάρος των κατοίκων του νέου Δήμου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου