Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

O Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δημάρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου,συμμετείχε στην εκπομπή «Zούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό Alter

 Ο Βουλευτής Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού, Βασίλης Οικονόμου, συμμετείχε στην εκπομπή «Ζούγκλα» του δημοσιογράφου Μ. Τριανταφυλλόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Κατά την διάρκεια της συζήτησης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική στους ανθρώπους που τοποθέτησε σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, καθώς όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ της εκπομπής προκύπτουν θέματα σύγκρουσης συμφερόντων. «Είναι εξαιρετικά άστοχο την στιγμή που η χώρα μαστίζεται από ανεργία να μην αξιοποιούνται κατάλληλα επιστήμονες και νέοι άνθρωποι και να επιλέγονται άνθρωποι που ναι μεν έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και μπορεί να μην έχουν κανένα ψεγάδι στην όλη τους δραστηριότητα, αλλά έχουν εμφανέστατο ηθικό κώλυμα ανάληψης τέτοιων θέσεων ευθύνης»
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού μιλώντας για τις δημοτικές εκλογές τόνισε ότι η ολοκληρωμένη πρόταση που καταθέτει ο Συνδυασμός «Δημοτική Συνεννόηση για τον Ωρωπό» προς τους πολίτες αποδεικνύει ότι υπάρχουν εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. «Τα πάντα στην πολιτική είναι θέμα προτεραιοτήτων και σωστής διαχείρισης των πόρων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Για εμάς προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος και ακολουθούν οι αριθμοί. Θεωρούμε ότι πρέπει να επενδύσουμε στις κοινωνικές δομές που θα παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους ελαφρύνοντας και τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Για εμάς η λογική του Μνημονίου είναι λάθος και οδηγεί σε πολύ μεγαλύτερα αδιέξοδα. Στις παρούσες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες η απάντηση είναι περισσότερο και καλύτερο κοινωνικό κράτος, χωρίς περιττές σπατάλες. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στο νέο Δήμο Ωρωπού τον απαραίτητο κοινωνικό θύλακα προστασίας των κατοίκων, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και παράλληλα ο Δήμος να αποτελεί την κινητήρια δύναμη για ρεαλιστική και αειφόρο ανάπτυξη». Ο Βασίλης Οικονόμου τέλος κάλεσε τους πολίτες του νέου Δήμου Ωρωπού να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και να αποφασίσουν για τον δρόμο που θέλουν να ακολουθήσει ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Αττικής, να διαβάσουν τα προγράμματα, να επιλέξουν την προάσπιση των συλλογικών τους συμφερόντων και να στείλουν μια ηχηρή απάντηση στα αδιέξοδα που επιβάλλονται από μια κλειστή κάστα τεχνοκρατών που δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνική πραγματικότητα. (21-10-2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου